Ugas

Военный Альбом

14 posts in this topic

Вот показали интересный сайтик, делюсь с друзьями ;)

P.S. Тем кто играет в W.O.T. будет особенно интересно ;)

1

Зачетный сайт!! погрузился надолго.

1

спасибо, Женьчик, мне тоже очень понравился

0

так я и счас его смотрю! там такие фотки есть что слезы могут пойти!

0

Ндя........ спасибо. Очень и очень

0

Ще два посилання. Може для когось це здатися провокацією, але це була історія і дуже неоднозначна. Тому ті хто скаже "фашистскіє прєдатєлі" можуть одразу йти лісом. Мого дідуся сестри чоловік воював у Червоній Армії (фронтовик, а не "заградотрядчік". Після війни повернувся у Бесарабію, звідки з сестрами мусів втікати від післявоєнного голоду. А "украінско-нємєцкіє буржуазниє националісти" прихистили його на своїй землі, вигодували), двоюрідний брат діда в Дивізії СС "Галичина", а сам дідо в УПА.

http://www.galiciadivision.com/supplements/

http://www.voiakudg.com/books/index.html

Прошу тих, кого зацікавлять ці посилання подумати чому, яка мотивація була тих хлопців, що ДОБРОВОЛЬЦЯМИ йшли на війну.

0

Интересно

0

Хома, я всегда говорил что у любой правды - две стороны и одна истина. Но истина нам не ведома, ее один Бог знает. Поэтому просто каждый должен выбрать свою правду и ее отстаивать.

Приведу пример чтобы понятна моя мысль была. В австрии был один хороший доктор. И он спас заболевшего мальчика. Случай был тяжелый и безнадежный. Многие врачи не смогли, но этот доктор пацана вылечил. Вроде бы дело хороше сделал, верно? Вроде бы да.....

Только мальчика этого звали Адольф Шикльгрубер.... Вот такая хрень..

Так что истина нам не ведома, но тем не менее каждый должен знать на чьей он стороне... :-)

0

2 Khoma. Действительно, особенно первая ссылка похожа на провокацию. Вторая вроде бы как больше историческая (хотя, я реально не штудировал).

Кстати, информация к размышлению: почему то, на родине "Национал социализма", сейчас, запрещены сайты с таким огромным количеством фашистской символики, прославления оной и все что с этим связанно. Это так, к размышлению.

А, да и вторая информация к размышления, а вернее даже к тебе вопрос: Ответь сам себе (можешь и нам - хотя это уже провокация с моей стороны, так что лучше самому себе), почему дивизия Галичина была подчинена СС, а не введена в состав различных полевых частей/соединений/батальонов? Подскажу, то же было и в странах балтии. С другой стороны, Итальянцев, Румынов, да и многих других в состав СС не вводили. К чему бы это...?

0

2 Khoma. Действительно, особенно первая ссылка похожа на провокацию. Вторая вроде бы как больше историческая (хотя, я реально не штудировал).

Кстати, информация к размышлению: почему то, на родине "Национал социализма", сейчас, запрещены сайты с таким огромным количеством фашистской символики, прославления оной и все что с этим связанно. Это так, к размышлению.

А, да и вторая информация к размышления, а вернее даже к тебе вопрос: Ответь сам себе (можешь и нам - хотя это уже провокация с моей стороны, так что лучше самому себе), почему дивизия Галичина была подчинена СС, а не введена в состав различных полевых частей/соединений/батальонов? Подскажу, то же было и в странах балтии. С другой стороны, Итальянцев, Румынов, да и многих других в состав СС не вводили. К чему бы это...?

1. Між німецьким нацизмом та російським більшовизмом ставлю жирний знак =, і без сенсу сперечатись, котрий з них "менше зло".

2. Друге посилання - це виданий фотоальбом, я навіть придбав його.

3. Символіка в даному випадку - ніщо інше, як невідємний елемент військової уніформи та атрибутики. Щодо створення Дивізії СС "Галичина" в той час думки українських діячів розділились на два табори: а). Бандерівці - що вважали (вже на той час) німців такими ж ворогами, як і більшовиків. Тому всі сили потрібно було зосередити на молодій УПА. Але й серед них були інші, хто вважав, що молодь повинна йти до дивізії "по вишкіл та зброю". Що й сталося, після Бродівського оточення. б). Інші діячі (Мельник. Кубійович) вважали, що українці повинні скористатися цим шансом, щоб пізніше, коли у взаємній боротьбі обидві системи будуть виснажені, повернути зброю проти Німеччини за незалежність України. Подібно як в 1914 створено легіон УСС в складі австр.-уг. армії. Самі дивізійники розшифровували (не без скепсису) СС, як "Січові Стрільці".

4. Ти питаєш, чому в складі СС? Думаю, німці ставили в значній мірі і пропагандивну ціль. Після Сталінграду почалося загравання з окупованими народами типу "давайте, пліч-о-пліч" і т.д. Українці цим скористалися. І ще одне, "Галичина" не була "гарматним мясом", на відміну від новобранців у ЧА. Вояків добре вишколювали, озброювали і обмундировували за найкращими взірцями того часу (навіть той самий камуфляж мало які німецькі частини мали).

А яка твоя відповідь на це "провокативне" питання? :)

І ще один цікавий матеріал, документальний фільм "У рамках долі" http://www.ex.ua/view/135916 .

0

Но истина нам не ведома, ее один Бог знает.

Правильно кажеш. Але горе тому, хто її не шукає.

0

Я поэтому и говорю - есть две правды - у кажого своя. И лучшее что мы можем сделать в таких случаях - не "браться за оружие". :rolleyes: Лучше искать сходные интересы чем ворошить прошлое

0

...

А яка твоя відповідь на це "провокативне" питання? :)

...

Вообще то ответ лежит на поверхности, только одни его банально не видят, а другие принципиально видеть не хотят, так как это им не выгодно.

Короче, давай закроем направление этого разговора, а то это может грозить отношениями.

0

Я людина толерантна і поважаю думку опонента, навіть якщо вона і кардинально протилежна.

А фільм, все ж таки, дуже рекомендую переглянути.

0