Ugas

Лопнула Рессора

549 posts in this topic

Мой личный анализ показал, что если катать по-серьезному, то к ресорам в пару нужно ставить трекшн-бар (рычаг как на зилах и камазах). Убиваеш двух зайцев - при поломке рессоры, как направляющий элемент работает трекшн-бар и мост никуда не уедет и не порвет ничего и второй плюс - можна переставлять как угодно амортизаторы. От S-образного изгиба так же будет защищиать этот рычаг. А если ещё и подпружинить, то выйдет, что рессора будет играть только частично роль продольных рычагов, частично пружинного елемента и полностью роль поперечного рычага.

0

Мой личный анализ показал, что если катать по-серьезному, то к ресорам в пару нужно ставить трекшн-бар (рычаг как на зилах и камазах). Убиваеш двух зайцев - при поломке рессоры, как направляющий элемент работает трекшн-бар и мост никуда не уедет и не порвет ничего и второй плюс - можна переставлять как угодно амортизаторы. От S-образного изгиба так же будет защищиать этот рычаг. А если ещё и подпружинить, то выйдет, что рессора будет играть только частично роль продольных рычагов, частично пружинного елемента и полностью роль поперечного рычага.

а можна докладніше і з фото?)інтересно)
0

А куди вже докладніше? Погугли що таке Трекшн-бар, загляни під камаза чи зіла 131 тай всьо.

Порийся в темах. Мітяй робив таку штуку і викладав фото. Концепція в нього правильна, дейкі деталі просто виявились заслабкими. Але за основу можна брати і вперед.

а ти вже вирішив катати по серйозному?

0

Ну ше не знаю)хотів б перше поїхати на 27-29 з Гєною в гори, там для майже стокових машин)а там побачим)но процес перетворення стоковоі ельки в трактор мені подобається)

0

Якщо ше не знаєш, то я навчу як провірити.

прийди в двір до машини, візьми виломи з плота штахету або з дерева бадиляку товщиною з руку і файно вмасти нею по задньому крилу. Тільки фонарь дивись не побий!

Як вмастиш, то подивись як воно тобі виглядає. Якщо сподобається, то можеш сміло строїти машину і їздити нею в гори. Якщо ні - ну то їдь скоренько на СТО латати вм*ятину :)

То я звісно жартую. Але як будеш серйозно катати, то такі вм*ятини появляться дуже скоро і не на одному крилі. І це буде найдешевше що ти пошкодиш в машині :)

А ще забув сказати. Тарас із тобою їде в Карпати? Якщо так, то проси його шоб їхав ззаду тебе. Бо по гірських дорогах стокові машинки дуже люблять скидати з себе зайві цяцьки, бо їм дуже тяжко їхати догори :) А ті цяцьки добре якби ззаду хтось за тобою збирав, бо шкода добро лишати в горах. Воно грошей коштує :) Як не віриш мені, то попитай людей хто що залишив в горах бо ніхто ззаду за ним не збирав того...

0

Отожж..знай що як вилізиш в гори то злізти без вм,ятин не вийде!треба бути готовим ..я особисто не готовий..

0

Нє, Рост, трошка не так. На перший раз як правило вмятин ще не буває. Бо їдеш дуже обережно і дуже не пхаєшся, вважаєш. Але на другий-третій раз, коли вже трошка "вберешся в пір*я" і почуєш смак гір - отоді вже починається веселуха :)

Гори завжди збирають данину за відвідування!

0

Якщо назвати веселухою або пан - обо пропав..в більшості місця не проідеш без вмятини- або вертайся( і дороги назад немає розвернутись немає де..)тільки вперед- до вм,ятин))

0

Та нема такого. Якщо їхати акуратно, то якраз в більшості все нормально проходить. А в місця де пан або пропав стокові не їздять і на початках також.

0

Напевно скажу по собі, перший раз як поїхав то пів дороги вибігав з машини і спереді ломав гільки, все таки елька трохи гламурне авто)),а коли появились перші горизонтальні лінії на бочинах,то змирився-ЛКП в топку,один фіг перед продажею треба буде навести глянц! Машину використовую для поїздок в гори, рибалка і на кожен день, бажання рубатись є,але і є бажання їздити кожен день,так що кожен раз як їду стараюсь акуратно пройти маршрут,щоб було потім на чому їздити-короче напрошується висновок-два авто! Стараюсь участвувати в середньої складності експедиціях, спорт і рубілово пока не моє.

0

Вроде Джес давал отзыв по ним..

0

Вроде Джес давал отзыв по ним..

Привет , а где отзыв не помнишь?

0

лопнула підкоренна ресора,хто шо порадить?може хтось продасть один лист?)

Я решил проблему так.

Три-четыре часа времени и шестьсот гривен. Лопнувший был третий лист с верху. Из плюсов трохи магче, трохи выше, не переставляет попку на накате-гребенке. Амартики масло газель, чашки ваз 10-12, пружины ваз 10-12 называют их минус 40, (не минус 50, не плюс30) пять помоему с половиной витков) и сантимов сорок 1/2" трубы.трубу резал на 2/3 и приваривал к чашкам нижним что-бы зажать стремянками, а по центру спиленным диском вырезал отверстие под отбойник (остальное довести напильником). На верхних чашках прямоугольное отверстие под ответку отбойника. Одел чашки, домкрат в рессору-раму (если нету стяжек) пружину вставил и готово, ездиш, радуешся.

ну а з підкорінним листом шо робити?

я переробляв газельский підкоренний

0

Отзыв таков повторюсь. На гарантию не расчитывай. Гарантия всегда заканчивается вчера.. Рессоры бегают 50 на 50 кому повезет

0

Отзыв таков повторюсь. На гарантию не расчитывай. Гарантия всегда заканчивается вчера.. Рессоры бегают 50 на 50 кому повезет

Это я понимаю на 100% гарантию не претендую :)

Не понятно в айронменовскую рессору можно вставить подкоренной лист с этого сайта, я так понимаю там родные рессоры.

А то аронменовских листов ни у кого нет :( , а ставить новую пару рессор сейчас ох как накладно :(

0

Позвони им и спроси размере а опосля померяешь айроны и сравнишь

0

http://ressora.com.ua/kyiv.html  Попробуй вот сдесь спросить, у их Турецкие, по качеству незнею.

0

Aravi это тоже самое та же контора из Одессы и их представительство в Киеве 

0

А, понятно .

0

я підкорінну ставив від зіла)обрізали по краях тай нормально)вона чуть грубша наших,але стало нормально)ну і коштує одна 100 грн)якшо треба буде то можу попитатись чи там де я брав ше є,мали б бути)думаю під айронменовсікі від зіла краще підійде чим від стокової)но треба на ді сторони ставити)

http://jarmarok.com.ua/n105929-%D0%A0%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B8-MITSUBISHI-L200.html

ну або вот найшов був ссилку ше тоды як собы ресори пыдшуковував)

0

я підкорінну ставив від зіла)обрізали по краях тай нормально)вона чуть грубша наших,але стало нормально)ну і коштує одна 100 грн)якшо треба буде то можу попитатись чи там де я брав ше є,мали б бути)думаю під айронменовсікі від зіла краще підійде чим від стокової)но треба на ді сторони ставити)

http://jarmarok.com.ua/n105929-%D0%A0%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B8-MITSUBISHI-L200.html

Дякую :)

0

лопнула підкоренна ресора,хто шо порадить?може хтось продасть один лист?)

Я решил проблему так.

Три-четыре часа времени и шестьсот гривен. Лопнувший был третий лист с верху. Из плюсов трохи магче, трохи выше, не переставляет попку на накате-гребенке. Амартики масло газель, чашки ваз 10-12, пружины ваз 10-12 называют их минус 40, (не минус 50, не плюс30) пять помоему с половиной витков) и сантимов сорок 1/2" трубы.трубу резал на 2/3 и приваривал к чашкам нижним что-бы зажать стремянками, а по центру спиленным диском вырезал отверстие под отбойник (остальное довести напильником). На верхних чашках прямоугольное отверстие под ответку отбойника. Одел чашки, домкрат в рессору-раму (если нету стяжек) пружину вставил и готово, ездиш, радуешся.

Как успехи с пружинами -40 от ВАЗ10-12?
0

Катаю уже как тыщ 20, а если в кузовке кил 200 болтается то можно сказать даже более-менее комфортно катаю.

0

А від якого зіла не пам`ятаєш ?

0